Untitled Document
Prima pagina | Contact
Page title
Despre institutie
Conducere
Prefect
Niculina DOBRILA
Subprefect

Organizare
ROF
Organigrama
Coordonate de contact
Cariera - posturi scoase la concurs
RI
ROF Arhiva
Programe si Strategii
Declaratia de politica privind calitatea, mediul, sanatatea si securitatea ocupationala-
Programe / Strategii 2016
Plan Program Guvernare 2016
Raporte si studii
Rapoarte de activitate
Informatii de interes public
Legea nr. 544/2011
Hotarare nr. 123/2002
Responsabil procedura Legea 544/2001
Formular pentru solicitare în baza Legii nr. 544/2001
Reclamatie administrativa 1 si 2
Modalitati contestare decizii ale autoritatilor sau institutiilor publice
Lista cu documentele de interes public si lista cu documentele produse/gestionate de institutie
Rapoarte Legea 544/2001
Rapoarte Legea 52/2003
Buletin informativ
Buget
Buget si surse de finantare 2015
Buget si surse de finantare 2016
Bilant si executia bugetara a cheltuielilor
Declaratii de avere si interese
Declaratii de avere si interese
Apostila
Apostilare
Servicii publice comunitare
Permise si inmatriculari
Pasapoarte
SITUATII DE URGENTA
Ordine Prefect
Ordine Prefect
Comisii de lucru
Comisii
Comisia de atribuire de denumiri a judetului Neamt
Colegiul Prefectural - Hotarari

Informatii din activitatea institutiei
Carta auditului public in M.A.I.
Informari legalitatea actelor
NORME APLICARE- Legea 165/16.05.2013
Rapoarte activitate solutionare petitii si audiente
Achizitii publice
Disponibilizari autovehicule
Posturi scoase la concurs
Judetul
Angajator

Sunteti vizitatorul cu Nr.: 56145
 „(L)EGALITATE SI RESPECT PENTRU CETATENI”
Institutie premiata cu Mentiunea de Onoare European Public Sector Award 2009 pentru proiectul "Prezent in scoala, Absent in penitenciar"
STIRI NOUTATI EVENIMENTE

Odata cu intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, plata taxei de pasaport, precum si a tarifelor aferente confectionarii si valorificarii placilor cu numere de inmatriculare, atribuirii unui numar de inmatriculare prefecrential, pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare, contravaloarea certificatelor de inmatriculare, a autorizatiilor provizorii si a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat postal sau in numerar.

Actele necesare si termenele de eliberare ale documentelor emise de M.A.I., raman neschimbate.
Mentionam ca plata in numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile CEC Bank.

Codul de identificare fiscala al Institutiei Prefectului – judetul Neamt este: 2612820

Conturile IBAN aferente celor doua servicii publice comuniare:

Pentru Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta pasapoartelor Simple Neamt este:

RO94TREZ491502602X015728.

Pentru Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Neamt este:

RO23TREZ491502601X015729

Informatiile care trebuie completate de cetateni pe documentele de plata:
 CNP-ul, numele si prenumele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal al Institutiei Prefectului judetul Neamt - 2612820, suma si tipul de documente pentru a caror contravaloare se incaseaza plata.

Conform Ordonantei de Urgenta, pentru reducerea birocratizarii, in situatia pasapoartelor se va face o singura plata intr-un cuantum care va cumula contravaloarea pasaportului, taxa pentru serviciul public prestat si, dupa caz, tariful suplimentar, valoarea ramanand neschimbata fata de cat este in prezent.

Precizam faptul ca cetatenii pot depune cereri pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice precum si pentru pasapoarte simple temporare la orice serviciu public comunitar, indiferent de locul de domiciliu.
Pasaportul simplu electronic poate fi ridicat de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor, nu doar acel de unde s-a depus cererea, cu conditia ca cetateanul sa fi optat pentru acest lucru la momentul depunerii cerereii. De asemenea, la solicitare, pasapoartele simple electronice se pot livra, prin curier, la adresa de domiciliu sau la resedinta, in schimbul unei taxe suplimentare care se plateste la momentul primirii documentului.

Plata se poate face:

 • online in sistem internet banking. In situatia in care plata taxei de pasaport (atat in cazul pasapoartelor simple temporare, cat si a pasapoatrelor simple electronice) s-a efectuat prin mijloace de plata online, la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie sa prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de banca.
 • prin virament de la orice banca unde persoana are deschis un cont bancar, catre conturile unice aferente celor doua servicii publice comunitare, deschise de Institutia Prefectului – judetul Neamt la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului, precizate mai sus.
 • prin mandat postal. Cand plata se efectueaza prin mandat postal este necesara prezentarea ca document doveditor al platii, factura aferenta emisa de oficiul postal.
 • in numerar se poate face la casieriile Trezoreriei Statului, la adresa: mun. Piatra Neamt, Bulevardul Traian, Nr. 19 bis, judetul Neamt

Cuantumul taxelor necesare pentru eliberarea pasapoartelor este:

 • pasaport electronic simplu cu valabilitate 5 ani – 261,00 lei costul pasaportului şi 22 lei taxa pentru serviciul prestat, în total 283 lei;
 • pasaport electronic simplu cu valabilitate 3 ani, (minori sub12 ani) – 236,00 lei costul pasaportului si 22 lei taxa pentru serviciul prestart, în total 258 lei;
 • pasaport simplu temporar cu valabilitate 12 luni – 97,00 lei costul pasaportului, 22 lei taxa pentru serviciul prestat, in total 119 lei. 100 lei tariful suplimentar.

Contravaloarea documentelor eliberate in cazul permiselor si inmatricularilor:

 • permis de conducere - 68 lei
 • certificat de imnatriculare - 37 lei
 • autorizatie provizorie de circulatie - 13 lei

Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare se achita la ghiseul casieriei serviciului si au cuantumurile:

 • placa tip A - forma dreptunghiulara - 20 lei
 • placa tip B forma patrata - 23 lei
 • placa tip C pentru motociclete - 17 lei

 

 

  Prefectul județului Niculina Dobrilă a condus, astăzi 16 august a.c., ședința lunară a Colegiului prefectural care a avut pe agendă următoarele teme de discuție: stadiul pregătirilor pentru începerea anului școlar 2016-2017; informare cu privire la sistemele de irigații aflate în administrarea Unității Neamț a Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (2016-08-16) 

  Instituția prefectului județul Neamț, în parteneriat cu Asociația Sens Civic, organizează, marți 9 august a.c., ora 11,00 în sala „Ion Creangă” a Palatului Administrativ, o întâlnire dedicată inițierii unei campanii de ecologizare a Lacului Izvorul Muntelui – Bicaz. (2016-08-05) 

  Prefectul județului Niculina Dobrilă a condus, astăzi 29 iulie a.c., ședința lunară a Colegiului prefectural care a avut pe agendă următoarele teme de discuție: analiza activităților desfășurate și a rezultatelor obținute în perioada septembrie 2015-iunie 2016 pentru creșterea gradului de siguranță în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar; munca nedeclarată – consecințe economice și sociale. (2016-07-29) 

  Prefectul județului Niculina Dobrilă a participat astăzi, 29 iulie a.c., la ceremonialul militar și religios prilejuit de „Ziua Imnului Național” care s-a desfășurat în Piața Tricolorului din municipiul Piatra Neamț.  (2016-07-29) 

   Prefectul județului Niculina Dobrilă a participat, astăzi 28 iulie a.c., la videoconferința organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) care a avut ca teme de dezbatere: modificările apărute la Legea nr. 7/1996 a cadastrului și publicității imobiliare; situația contractelor de finanțare încheiate sau aflate în procedurile premergătoare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală aferente școlilor care nu dețin autorizație de funcționare; alocarea sumelor necesare acoperirii pagubelor produse de inundațiile recente; măsurile ce trebuie luate pentru combaterea efectelor secetei. Videoconferința a fost susținută de viceprim-ministru Vasile Dîncu.  (2016-07-28) 

  Membrii Colegiului prefectural s-au întâlnit, astăzi 30 iunie a.c., în ședința lunară, care a avut pe agendă următoarele teme de discuție : planul general de masuri pentru menținerea și asigurarea ordinii publice, creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, pe timpul sezonului estival, în perioada 15.06-15.09.2016; măsuri active de stimulare a excelenței în educație. (2016-06-30) 

  Instituția prefectului în colaborare cu Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a organizat o instruire cu responsabilii cu atribuții în domeniul social din primării și cu secretarii localităților, astăzi, 30 iunie a.c (2016-06-30) 

  Prefectul județului, Niculina Dobrilă, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a convocat membrii acestuia în ședință extraordinară, astăzi 29 iunie a.c.  (2016-06-29) 

  Prefectul judetului, Niculina Dobrila, subprefectul Gheorghe Neculae si membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, au participat, astazi 21 iunie a.c. la videoconferinta susținută de Prim Ministrul României, Dacian Ciolos pe tema inundatiilor si a fenomenelor meteo periculoase petrecute in ultimele zile. (2016-06-21) 

  Fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase manifestate pe teritoriul județului Neamț, în perioada 25.05.2016 – 04.06.2016, au produs pagube (infrastructură, locuințe) în 41 de localități : Piatra Neamț, Roman, Icușești, Tămășeni, Poienari, Văleni, Secuieni, Ruginoasa, Bîra, Sagna, Trifești, Gâdinți, Războieni, Dochia, Roznov, Dumbrava Roșie, Pipirig, Vânători-Neamț, Timișești, Țibucani, Petricani, Agapia, Bodești, Gârcina, Costișa, Cândești, Borlești, Piatra Șoimului, Rediu, Tazlău, Borca, Grințieș, Ceahlău, Hangu, Bicaz Chei, Dămuc, Tașca, Bicaz, Tarcău, Pângărați, Alexandru cel Bun.  (2016-06-07) 

  La nivelul județului Neamț, au fost luat toate măsurile organizatorice pentru ca, în data de 5 iunie a.c., cei 470.816 alegători să-și poată exercita dreptul de vot în condiții de normalitate și legalitate. (2016-06-03) 

  În urma precipitațiilor abundente, sub formă de averse, cu caracter local, căzute în intervalul 02.06.2016 ora 05:30 - 03.06.2016 ora 07:00, pe teritoriul județului Neamț s-au înregistrat următoarele efecte:  (2016-06-03) 

  Prefectul județului, Niculina Dobrilă, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a convocat membrii acestuia în ședință extraordinară, astăzi 2 iunie a.c., pentru stabilirea măsurilor imediate ce se impun, în urma ploilor abundente sub formă de averse, căzute în ultima perioadă. Potrivit avertizării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 02.06.2016, ora 16,00 – 03.06.2016, ora 18,00 județul Neamț se află sub atenționare cod portocaliu fenomenele vizate fiind ploi cu caracter torențial și care vor depăși local 50 l/mp și izolat, mai ales în zona de munte, 80...100 l/mp  (2016-06-02) 

  Conform rapoartelor operative ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, din cursul zilei de miercuri, 25 mai, a.c., în urma precipitațiilor cu caracter torențial căzute în perioada 24.05.2016 ora 15,00 – 25.05. 2016 ora 5,30, județul Neamț aflându-se sub atenționări meteorologice și hidrologice cod galben, și respectiv cod portocaliu, au fost inundate 4 gospodării (2 în municipiul Roman, una în satul Vad din comuna Dragomirești și una în satul Bălușești din comuna Icușești), au fost afectate 3 fântâni din satul Bălușești și 400 m de drum comunal (DC83). (2016-05-25) 

  Membrii Colegiului prefectural s-au întâlnit, astăzi 24 mai a.c., în ședința lunară, care a avut pe agendă următoarele teme de discuție : prezentarea de informații privind pesta porcină africană și dermatita nodulară contagioasă a bovinelor; informare cu privire la Planul Național de Control dispus de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind determinarea prevalenței E. Coli verotoxigenă; programe naționale de sănătate curative derulate prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate Neamț. (2016-05-24) 

  Niculina Dobrilă, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a condus ședința extraordinară pe care a convocat-o pentru astăzi, 23 mai a.c Ședința a avut pe ordinea de zi prezentarea, analizarea și aprobarea Planului de măsuri pentru securizarea alimentării cu apă a cetățenilor din județul Neamț.  (2016-05-23) 

  Prefectul județului, Niculina Dobrilă, a avut, în cursul acestei dimineți, o întâlnire cu medicul șef al Departamentului Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Grădinaru, pe tema obligațiilor legale ce revin Direcției, referitoare la controlul utilizării biocidelor în spitale. (2016-05-09) 

  Instituția prefectului continuă să-și îndeplinească atribuțiile de organizare a alegerilor locale la nivelul județului, astfel încât cei 470.816 de alegători să-și poată exercita dreptul de vot, în condiții de legalitate și normalitate. (2016-05-06) 

  Prin Hotărârea nr. 2 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din data de 26.02.2016 s-a dispus realizarea unei acțiuni de verificare a stării de salubritate a cursurilor de apă și a localităților din județul Neamț. (2016-05-05) 

  Prefectul județului, Niculina Dobrilă, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a condus ședința extraordinară pe care a convocat-o pentru astăzi, 5 mai a.c (2016-05-05) 


Imagini de la evenimente si actiuni

Ziua Imnului Național
(2016-07-29)

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență
(2016-05-06)

Ziua Națională a Veteranilor de Război
(2016-04-28)
Informatii utile
Sesizati faptele de coruptie ale personalului din Ministerul Administratiei si Internelor la numarul de telefon 0800-806-806, linie telefonica gratuita a Directiei Generale Anticoruptie.
SEMNIFICATIA CODURILOR METEO

Page title
 

Afaceri Europene
PNDR 2014-2020 - INFORMATII UTILE
INDRUMAR AVIZE SI AUTORIZATII PROIECTE EUROPENE
GHIDUL INVESTITORULUI - JUDETUL NEAMT

Relatia cu cetateanul
Program de lucru
Audiente
Contact prefect
DocManager

Relatia cu mass-media
Regulament acreditare
Cerere acreditare
Ziaristi acreditati
Comunicate de presa
Arhiva foto

Formulare online
Cerere inscriere audienta
Cerere apostila
Cerere informatii de interes public
Cerere privind prelucrarea datelor cu caracter personal (Legea nr. 677/2001)

Sistemul de Solutionare a Problemelor cauzate de încalcarea legislatiei UE de catre autoritatile administratiei publice locale
Legaturi utile
Presedentia Romaniei
Guvernul Romaniei
Consiliul Judetean Neamt
Judetul Neamt: Ghid turistic
Primaria Municipiului Piatra Neamt
ADR N-E
DIRECTIA GENERALA ANTICORUPTIE
SAGEATA schengen
SAGEATA schengen